DK EN

Kronologisk liste over særlige begivenheder i klubbens sportslige historie

2010

2010 i USG

Tirsdag, 21. december 2010

Lørdagens julefrokost blev en farverig, festlig og fornøjelig rosin der lukkede dén pølse vi kender som år 2010. Kun de træningsglade svømmere der har ordnet julegaver, købt nytårsklæder og ikke frygter sneklædte og glatte gader kan se frem til mere fest i suppen før vi siger farvel til et spektakulært år i USG-regi. Året bød på ikke så få præstationer både i og uden for de danske bassiner. Herunder følger en kronologisk opdatering for de der gerne vil mindes, dem der ikke har en hukommelse der rækker så langt og dem der evt. var fraværende, fx fordi de var ved at sikre den kommende generation af USG-svømmere.

Året var blot få dage gammelt, da USG slog verdensrekord i gruppe A ved SRØ masters i Hvidovre d. 16. januar. Her var det Anders Kilen, Henriette Frederiksen, Line Lund og Christian Oldenburg der piskede gennem vandet på 4x100 IM i 4.30.24.

Foråret gav anledning til at få testet formen af ved DOM-K i Odense i marts inden DMH i april. Her var det især Ann Sophie Lønnberg der gjorde sig bemærket på sin 1500 fri hvor hun satte 6 rekorder undervejs og i øvrigt svømmede 10 sek. under drengenes klubrekord. DOM-K bød i det hele taget på medalje- og rekordregn til USG’s repræsentanter den weekend.

DMH i april var præget af fravær af nogle af holdets stærkeste svømmere, men alligevel formåede de to hold at blive i hhv. 2. og 4. division. Derudover blev der sat en række klubrekorder, særligt takket være Ronnie Dalsgaard.

Måneden efter ved DOM-L i Gentofte leverede de friske USG-svømmere endnu to verdensrekord, denne gang i gruppe B og D. I 4x200 fri var Anne Dalgaard, Lærke Dideriksen, Ann Sophie Lønnberg og Maria B. Jeppesen. Maria var også med til at sætte ny verdensrekord i 4x200 fri mix for gruppe D sammen med Maja Biering-Sørensen, Ebbe Rasmussen og Mikael Burlev.

I sommerferien stod den på masters VM i Sverige for de svømmere der ikke havde lyst til at holde pause fra bassinet. Her blev det til 8 guldmedaljer, 1 sølv og 4 af bronze samt en europæisk rekord til herrernes 4x50 fri. Resultaterne er opsummeret nedenfor og står også anført med tider i en tidligere opdatering.
Guld til Ronnie Dalsgaard i 50 og 100 fly, Anders Kilen i 50 fri og til følgende holdkapper 4x50 IM mix (Andreas Overbeck, Henriette Frederiksen, Ronnie Dalsgaard og Anne Dalgaard), 4x50 fri damer (Cecilia Nilsson, Ann Fugl-Meyer, Henriette Frederiksen og Anne Dalgaard), 4x50 fri herrer (Anders Kilen, Christian Oldenburg, Ronnie Dalsgaard og Andreas Overbeck), 4x50 IM damer (Ann Fugl-Meyer, Henriette Frederiksen, Cecilia Nilsson og Anne Dalgaard) og 4x50 IM herrer (Andreas Overbeck, Ronnie Dalsgaard, Anders Kilen og Christian Oldenburg).
Sølv til 4x50 fri mix holdkappen (Ronnie Dalsgaard, Henriette Frederiksen, Anne Dalgaard og Johan Bergendorff).
Bronze til Anders Kilen i 100 fri, Henriette Frederiksen i 100 bryst, Anne Dalgaard i 200 fri og Ebbe Rasmussen i 100 ryg.

Men sommerens glæder oplevedes ikke blot oversøisk på den anden side at landegrænsen. Også i den lokale andedam var der stor mediebevågenhed, hujen og jublen, da 5 åben-vand-entusiastiske USG-svømmere efter mange ugers træning krydsede Kattegat. Ann Sophie Lønnberg, Bo Stenhuus, Peter Schultz, Tue Nøddekær og Jacob Clement klarede de 40 km på 13 timer og 32 minutter. En moderne pilgrimsfærd som ikke mange kan prale af at have gjort de herrer og den dame efter.

Nogle svømmere valgte også at teste deres evner uden for USG. Således stillede både Thomas Ibsen, Ronnie Dalsgaard og Troels Antvorskov op til VM i livredning i Egypten i oktober. Her blev det til en nordisk rekord til Ronnie i 100 meter med finner og til guld, sølv og bronze til Troels i redningsbådsdisciplinerne for hold. Ronnie stillede også op ved nordiske mesterskaber i vores eget Bellahøj-bad og fik udover en guldmedalje også forbedret sin nordiske rekord.

Afslutningsvis skal det nævnes at årets klubmestre 2010 blev Henriette Frederiksen og Ronnie Dalsgaard.

1. dagen til DKM

USG?s udsendte var i dag i ilden på 1. dagen til DKM, der afholdes på vores egen hjemmebane i Bellahøj.

Ronnie stillede op i to individuelle løb til formiddag hvor det blev til en 16. plads i 100 IM i tiden 59.26, og en delt 10. plads i 50 fri i tiden 23.74.

Ronnie meldte fra til B-finalen i medley og "tabte" en lodtrækning om at skulle svømme i A-finalen i 50 fri og stillede derfor op i B-finalen hvor han blev Banankonge i tiden 23.80.

I 4x100 fri var Andreas, Olde, Ronnie og undertegnede seeded til en 3. plads på en lidt optimistisk tilmeldingstid. Målsætningen var en top 5 placering. Desværre kunne det ikke bære og i en samlet tid på 1.28.30 blev det til en 6. plads i finale-heatet og en samlet 7. plads da VAT?s andet hold have svømmet 9/100 dele hurtigere om morgenen.

Til gengæld åbnede Andreas holdkappen i skræmmende 51.41 (kun 4/100 over klubrekorden, sat i dragt!!!, af ham selv) og den samlede tid var ny klubrekord med næsten 7 sekunder, med et snit på ca. 52.07

Holdkappen blev svømmet i følgende tider:
Andreas 51.41 (reaktion 0.80)
Olde 52.04
Kilen 52.90
Ronnie 51.95

Vi takker alle fire det store heppekor fra USG, der var kommet ud for at se os svømme, når vi nu havde lånt bassinet til konkurrence midt i træningstiden

I morgen fredag stiller Ronnie individuelt op i 50 br og om aftenen svømme Andreas, Olde, Ronnie og Kilen 4x50 hold medley.

Så er der guld til USG igen!

Weekendens Christiansborg Rundt bød ud over de to km rundt om borgen også på en dejlig 10 km om det danske mesterskab i Åbenvandssvømning. Det kommer næppe bag på mange, at vor klubrekordholder på de lange distancer i suppen indendørs, Ann Sophie Lønnberg, også lige tog guld hjem udendørs. Tiden blev 2.37.13.

Neptuni Bolig viste sig, forlyder det, fra sin friske side med beskedne 16 grader. Dog var der en del brandmænd at varme sig ved!

Tillykke med den flotte præstation!

Alle resultater kan tjekkes på www.svoem.dk

Nu nærmer tiden sig!

Tiden hvor alle små svømmere skal glæde sig. USG åbner nemlig nu op for tilmeldingen til konkurrencehold såvel som motionshold. Savner du nogen til at presse dig på en 50 meter max, nogen at snakke med i pauserne eller bare lugten af klor, så har USG det. USG svømnings A-hold består i øjeblikket af lige omkring 100 aktive svømmere, så du behøver ikke at være tidligere elitesvømmer - her er plads til alle slags ambitioner. Dog skal du kunne klare optagelseskravene.

Der er mulighed for træning 9 gange om ugen og styrketræning alle ugens dage, men de fleste kommer 2-3 gange om ugen. Herudover er der mulighed for åbent vand-svømning, løb, kajakroning og andre aktiviteter med dine kommende holdkammerater. Særligt fredagstræningen er populær, da den ofte efterfølges af fællesspisning og bytur.

Masters VM i Göteborg, 27. juli-7. august 2010

Och nu går det snabbt...

...i de svenske bassiner! Da VM for masters sluttede lørdag d. 7. august, da ekkoet af sprungne champagnepropper var ebbet ud og de øredøvende brøl fra opstemte tilskuere havde lagt sig, dukkede 21 stolte USG-svømmere frem af røgen. Med sig havde de 13 medaljer som de bar på deres brede skuldre, mens de blændede paparazzi og pressefolk med deres world cup smiles. Sejrens sødme som de havde ventet så længe på skyllede nu ind over dem og gjorde det den lange rejse over sundet værd! I følge med podieplaceringen var desuden et hav af rekorder. Ikke mindre end 1 europæisk rekord, 5 nordiske rekorder, utallige danske rekorder og en stribe klubrekorder blev der hevet hjem. Læs mere

5 sportsfolk svømmer fra Sjælland til Jylland torsdag den 12/8-2010

Som de første i 50 år hoppede fem USG svømmere i vandet ved det yderste af Sjællands Odde for at krydse Kattegats 40 km. og nå kysten lidt nord for Ebeltoft.

Fem svømmede over kattegat

13 timer og 32 minutter tog det Ann Sophie Lønnberg, Bo Stenhuus, Jacob Clement, Peter Schultz og Tue Nøddekær, at tilbagelægge de 38,58km. Stenene ude på spidsen af Sjællands Odde fortæller, at kun 6-8 personer ud over de 5 har gennemført de omkring 43.000 svømmetag, det kræver. Og ikke siden 1960’erne.

Læs turens logbog og se kortet over ruten, der løbende er blevet opdateret!
Se pressemeddelelsen

XIII FINA WORLD MASTERS SWIMMING CHAMPIONSHIP

Så er der en uge til at VM for masters starter i Göteborg (SWE) fra den 28. juli til og med den 7. august. Hjemmesiden for stævnet finder du her.

Hele 102 svømmere fra 27 danske klubber har meldt deres ankomst, hvor USG er den største leverandør til "det danske landshold" med 21 svømmere. USG repræsenterer Danmark på smukkeste vis både i svømmebassinet og åbentvand.

De svømmere der repræsenterer USG ved WM er "Anders Kilen, Line Lund, Cecilia Nilsson, Henriette S. Frederiksen, Ronnie Dalsgaard, Bo Stenhuus, Mikael Burlev, Ebbe Rasmussen, Lars Kruse Byron, Henrik Jeppesen, Maria B. Jeppesen, Anne Dalgaard, Rasmus Fog Jørgensen, Andreas Overbeck, Peter Schultz, Ann Fugl-Meyer, Søren Jensen, Morten Harning, Johan Bergendorff og Christian Oldenburg"

USG på åbent vand

Sommeren og varmen er over os, og det er ikke blot de grønne parker og fodboldbaner der lokker folk udendørs. Også strande, søer og åer byder sig til for de vandglade, hvilket gør at mange svømmere i øjeblikket har skiftet klorvandet ud med enten havvand eller søvand. Åbent vand-sæsonen er med andre ord i gang.

Som ved så mange andre lejligheder var USG stærkt repræsenteret ved sidste weekends Randers Open som tilbød en smuk svømmetur i Gudenåen gennem idylliske enge og med en mållinje ved Randers Regnskov. Der var mulighed for at svømme enten 1 km eller 5,2 km, men alle USG’s udsendte; Anne Dalgaard, Ann Sophie Lønnberg, Astrid Duus Mikkelsen, Nicoline Sørensen og Peter Schultz tog selvfølgelig den lange distance gennem tang, åkander og uklart vand. Og det endda med stor succes!

Ann Sophie Lønnberg blev kåret som vinder af den unge gruppe kvinder (født 1971 eller senere) og blev desuden den hurtigste kvinde alt i alt med en flot tid på 54,41 min. hvilket giver en gennemsnitshastighed på 5,7 km/t!Tredjepladsen i samme gruppe tilfaldt ligeledes USG idet Anne Dalgaard svømmede distancen hjem på 1.02.45. Nicoline Sørensen og Astrid Mikkelsen var med som de mest uprøvede åbent vand-svømmere fra USG og gennemførte distancen på henholdsvis 1.09.42 og 1.12.30 hvilket resulterede i flotte placeringer som nr. 9 og 12 ud af 28 deltagende i kategorien for unge kvinder.

Hos mændene tilbagelagde den erfarne Peter Schultz distancen på 57.07 min. og fik en flot tredjeplads i både den unge gruppe og alt i alt. Peter svømmede med en gennemsnitshastighed på 5,5 km/ t.

USG medaljesluger ved endnu et DM

DOM-L der blev afholdt i Kildeskovshallen, Gentofte lørdag den 8. maj udviklede sig til en sand medalje- og rekordregn over klubbens udsendte. Guldmedaljer, verdensrekorder, danske rekorder og klubrekorder. Hele 26 USG’ere stillede til start og gjorde det muligt at stille med holdkapper i både gruppe A, B, C og D, hvilket vidner om en flot aldersmæssig bredde på holdet og om at konkurrenceviljen ikke svinder med alderen.

Der var mange flotte resultater, men specielt tre nye rekorder bør fremhæves:
Siden 1971 har Kirsten Knudsen siddet solidt på klubrekorden i 400 m fri langbane. Men lørdag d. 8. maj 2010 var dagen hvor den stod for skud. Ann Sophie Lønnberg svømmede nemlig distancen i den imponerende tid 4.46.57. Kirsten Knudsens klubrekord var i 1971 dansk seniorrekord og stod i flere år. Kirsten Knudsen også en af USGs olympiadedeltagere ved OL i 1972 i München. Så lidt af en præstation af Ann Sophie.

Anne Dalgaard, Lærke Dideriksen, Ann Sophie Lønnberg og Maria B. Knudsen stod for den anden klubrekord. Det skete i løbet 4x200 fri og var tilmed verdensrekord i Gruppe B!
Denne klubrekord var ligeledes en forbedring af en klubrekord der har stået siden 1971 og som dengang var dansk seniorrekord. Det var Susanne Petersen, Jane Madsen, Annelise Gleerup og igen Kirsten Knudsen.

Den tredje rekord der skal fremhæves er også en verdensrekord og blev sat på 4x200 m fri mix i Gruppe D. Rekorden blev svømmet i hus af Maja Biering-Sørensen, Ebbe Rasmussen, Mikael Burlev og Maria B. Knudsen.

Verdensrekord i 4x200 fri mix i gruppe 200+

Tillykke med de flotte verdensrekorder og klubrekorder!

DMH 2010 - USG rykker og bliver hvor de er!

Ved weekendens DMH stillede USG som forventet kampklar og veloplagte op i både 2. og 4. division. Begge hold leverede imponerende resultater og kæmpede til sidste indslag. Det lykkedes dermed for første gang i mange år begge hold at blive i den division de hver især stillede op i. USG 1 vandt efter en hård kamp med især Hillerød og Holstebro samt usikkerhed om pointtællingen 5. pladsen i 2. division i Ringsted med 45036 points, mens USG 2, ligeledes efter justering på pointscoren, blev nr. 12 i 4. division i Vordingborg/ Præstø med 20276 points.

Alle svømmere gav den virkelig gas i bassinet, støttede hinanden fra bassinkanten og trak gennemgående fine tider og placeringer i land. Men holdene døjede også med diskløb samt fravær af nogle af USGs stærkeste svømmere, hvilket kun gør præstationerne endnu mere imponerende!

Ved stævnet blev der sat hele syv klubrekorder, hvoraf Ronnie Dalsgaard stod for eller var medvirkende til seks. De nye rekorder er som følger:

  • 50 bryst: 29.77
  • 100 bryst: 1.06.08
  • 200 bryst: 2.28.46
  • 100 fly: 56.68
  • 200 medley: 2.11.05
    Alle sat af Ronnie Dalsgaard.
  • 4x100 holdmedley herrer: 4.01.34
    Holdet bestod af Andreas Overbeck (59.22), Ronnie Dalsgaard (1.05.84), Anders Kilen (1.01.13) og Toke Pedersen (55.15).
  • 4x100 ryg herrer: 4.10.81
    Holdet bestod af Jacob Clement (1.04.89), Peter Schultz, Thomas Ibsen Nielsen og Andreas Overbeck.

Dansk 4x100 HM-verdensrekord godkendt

USG-teamet i 4x100 HM mix 100-119 har fået godkendt deres verdensrekord på 4.30,24 fra
East Masters den 16. januar 2010 i Hvidovre. Det fremgår af FINA's hjemmeside FINA.org

Dansk 4x100 HM-verdensrekord godkendt

WR: 4x100 HM mix: (100+) Anders Kilen, Line Lund, Henriette Stensgaard Frederiksen, Christian Oldenburg

DOM-K 6. og 7. marts 2010 i Odense.

Igen i år var USG suveræne ved de danske kortbanemesterskaber for masters. Således blev det i år til 43 guldmedaljer, 4 klubrekorder, 11 danske rekorder og 3 nordiske rekorder fordelt på 31 svømmere i grupperne fra præmaster til gruppe H, samt en heppende træner.

Men det var ikke kun de mange medaljeløb der var bemærkelsesværdige ved weekendens udflugt til Odense. En tredjeplads skilte sig i den grad ud og fik fuldt fortjent fuld opmærksomhed i de 17 min. og 37 sek. det tog at svømme den hjem. Det lykkedes nemlig Ann Sophie Lønnberg at svømme tredjepladsen i 1500 fri hjem på trods af at løbet var et mix-løb. Ann Sophie svømmede da også hurtigere end samtlige af USG’s drenge og er nu indehaver af endnu en klubrekord – tilmed én der er 10 sekunder bedre end drengenes. Tiden var samtidig nordisk og dansk rekord på distancen for gruppe A samt nordisk, dansk og klubrekord på 800 meter. Altså seks rekorder på ét løb. Flot svømmet!

Den sidste nordiske rekord stod Fin Biering-Sørensen for i 400 fri, gruppe H i tiden 5.11.52.

De danske rekorder blev svømmet hjem af følgende svømmere:

  • Ann Sophie Lønnberg, gruppe A, 1500 fri: 17:37,89 og undervejs 800 fri: 9:22,90,
  • Maja Biering-Sørensen, gruppe G, 1500 fri: 25:22,79 og 100 fri: 1:18,88,
  • Henrik Pedersen, gruppe E, 1500 fri: 18:31,03 og 400 fri: 4:37,03,
  • Lars Kruse Byron, gruppe F, 200 fly: 2:57,01,
  • Fin Biering-Sørensen, gruppe H, 100 bryst: 1:26,34, 200 fly: 3:17,18 og 400 fri: 5:11,52,
  • 4x50 IM, gruppe D (Fin Biering-Sørensen, Lars Kruse Byron, Henrik Jeppesen og Henrik Pedersen): 2:08,94.

Klubrekorderne, som er opdateret her på siden, har følgende svømmere nu æren af:

  • Ann Sophie Lønnberg i 1500 fri: 17.37,89 og i 800 fri: 9.22,90,
  • Ronnie Dalsgaard i 200 IM: 2:12,45,
  • 4x50 IM (Andreas Overbeck Petersen, Ronnie Dalsgaard, Anders Kilen og Christian Oldenburg): 1:48,22.

Et stort tillykke til alle de nye rekordholdere!

Verdensrekord i Grp. A af USG

Den 7. november satte USG en verdensrekord i 4 x 50 fri i Grp. A i tiden 1.31.30. Det skete ved Copenhagen Open Masters 2009 og blev svømmet af:
  1. Anders Kilen (23.15)
  2. Christian Oldenburg (23.15)
  3. Ronnie Dalsgaard (22.54)
  4. Andreas Overbeck (22.46)