DK EN

Nordiske Mesterskaber

Op imod vores nordiske naboer

Nordiske mesterskaber for klubber i Eriksdalsbadet i Stockholm var rammerne for den første store udenlandske turnering for dansk kvindevandpolo i ti år. Så nerverne sad uden på tøjet, og sommerfuglene baskede lystigt, da landstræner Søren Elmstrøm og 13 kvinder drog mod den svenske hovedstad for at tage et trofæ med hjem og vise, at de danske kvinder er på vej frem.

Vandpolo Nordiske Mesterskaber

Den første weekend i oktober stod i vandpoloens tegn, da holdet Copenhagen tog til Stockholm for at spille mod finske Cetus, svenske SK Neptun og de svenske mestre Järfälla. Turen var blevet til på initiativ af spillerne, og der var højt humør i Københavns lufthavn, da alle mødtes. Ideen bag turen var at få rystet spillerne sammen og få spillet holdet sammen inden den officielle landsholdstur til Dublin i november. Holdet bestod af spillere fra KVIK, ETV Hamburg, HSK, OSLF og USG.

Turneringen begyndte lørdag med en forholdsvis overskuelig kamp mod det unge finske hold Cetus. Efter en lidt kaotisk start fik Copenhagen skik på nerverne og førte hurtigt kampen komfortabelt. Både den bedre kondi og den større fysiske styrke kom de danske piger til hjælp dér, hvor holdet manglede rutinen og samspillet.

Resultatet på 15-6 gav lidt ro i sjælen, men allerede et par timer efter stod et stærkt svensk hold parat, som gerne skulle slås, hvis drømmen om en finaleplads skulle bevares. Men nu viste holdets uerfarenhed sig hurtigt. De svenske piger fra Neptun lagde hårdt og hurtigt fra, så danskerne kom bagud 4-0. Men efter en peptalk fra træneren lagde pigerne sig i selen, og indsatsen gav pote med en masse mål fra især Taniele Gofers og Emma Morgen Hansen, så svenskerne konstant blev bidt i haserne, og de danske piger kun var 1-2 mål bagud. Det var dog ikke helt nok, og kampen endte 13-15 trods bifald fra SSKs herrehold.

Nu var der kun tilbage at slå de svenske mestre Järfälla, hvis Copenhagen skulle gøre sig håb om en finaleplads. Men trætheden og de manglende rutiner slog kraftigt til i 1. periode, hvor danskerne blev kørt over 0-9. Det var dermed atter tid til en alvorlig snak. I 2. periode viste pigerne viljestyrke og koncentration, og svenskerne blev slået 4-1. Det gav et positivt løft i truppen, og der blev kæmpet videre i 3. og 4. periode med en holdning om, at det kunne lykkes, hvis alle gjorde deres yderste. Det var dog for meget at skulle indhente de 9 mål fra 1. periode, så kampen endte 11-14, og dermed skulle det danske hold spille bronzekamp mod finnerne.

Søndag formiddag var Copenhagen klar til at slå finnerne igen, hvilket de gjorde sikkert med 15-5. Danskerne vist overskud med bl.a. et flot mål af Nina Sørensen, der erobrede bolden, satte to modstandere af og satte den sikkert ind bag den finske målmand. De små finner havde held med et par kontraangreb, men ellers stod der Danmark på det meste af spillet, og bronzepokalen blev hevet sikkert i land.

Nordiske Mesterskaber

Turneringen viste masser af gejst, vilje og potentiale på det danske hold med mange forskellige målscorere som fx Julie Vahlgreen og Trine Møller Hansen på fløjene. Det skal blive spændende at følge udviklingen det næste års tid, hvor der er masser af aktiviteter planlagt. Først og fremmest tager de fleste af pigerne med landsholdet og Søren Elmstrøm til Dublin 8.-10. november for at spille en træningsturnering, og i 2014 venter der masser af muligheder for at få det stærke hold spillet ordentlig sammen og få skabt en erfaren spillertrup, der ikke lader sig overrumple men vil spille sikkert og målrettet i store udenlandske turneringer.

Træningstider, Vandpolo

tirsdag
20:00-21:30, Nørre Allé

fredag
20:50-22:20, Bellahøj

lørdag
14:00-15:30, Nørre Allé

Vivian Dümer Vandpololeder
Vivian Dümer
vandpololeder@usgvand.dk