DK EN

Træning

Åbentvandssæson 2010

Åbentvandssvømningen i USG har, udover de store ture, udviklet sig til at være et socialt samlingspunkt sommeren over. Flere og flere har anskaffet sig de nødvendige våddragter og træner med, når USG træner åbentvandssvømning ved Øresunds danske kyster. Fra 4-6 svømmere for 5 år siden var der sidste år træningspas, hvor 15-20 svømmere kastede sig ud på 5-10 km ture. Jo, åbentvandssvømning er så absolut en social sommeraktivitet i USG Svømning og Vandpolo.

Igen i år er der USG-aktivitet i det åbne vand, der omgiver København. Åbentvandstræningen er åben for alle interesserede USG-svømmere.

Er du nysgerrig efter at prøve svømning i åbent hav, eller har du ambitioner om deltagelse ved f.eks. Christiansborg Rundt, så er åbentvandstræning et godt tilbud.

Træning, sommer 2010

Åbentvandstræningen foregår to dage om ugen - onsdag og lørdag/søndag.

Distancerne nedenfor er naturligvis vejledende, og udspringer af det træningsprogram, som Kattegat-svømmerne træner efter. Vil man svømme kortere, så gør man bare det!

Onsdag:

 • Sted: Farum Sø (ved bådudlejningen),
 • Tid: kl. 17.30
 • Distance: ca. 5 km

Lørdag/Søndag:

 • Sted: Amager Strandpark (ved Strandstation 5 (ved slusen))
 • Tid: kl. 10.00
 • Distance:
  3-4/7 - 11 km
  10-11/7 - 13 km
  17-18/7 - 15 km
  24-25/7 - 13 km
  31/7-1/8 - 17 km
  7-8/8 - 5-10 km
  14-15/8 - ingen planlagte distancer
  21-22/8 - ingen planlagte distancer
  28-29/8 - ingen planlagte distancer

Hold godt øje med Usgvand.dk og Unisvoem for rettelser og præciseringer.

Krav for åbentvandstræning

Sikkerheden skal altid have første prioritet i forbindelse med åbentvandssvømning, og derfor anbefales alle svømmere at gøre sig nogle få men vigtige forberedelser inden deltagelse ved åbentvandstræningen:

 • Medbring en våddragt samt alm. svømmeudstyr
 • Kom altid sammen med minimum én person, der svømmer nogenlunde i dit tempo. Herved sikres, at du aldrig svømmer alene, samt at du ikke sinker hurtigere svømmere eller bliver sinket af langsommere svømmere
 • Medbring væske og energi til ture længere end 5 km

Kontakt

Er du i tvivl om, f.eks. hvor vi mødes eller hvornår kontakt da enten:

Bo Stenhuus Bo Stenhuus
bo@stenhuus.dk

eller

Peter Schultz Peter Schultz
schultz.pe@gmail.com

Åbentvandsæsonen 2014

Openwater sæsonen er i gang. Så vær klar med våddragten, eller bare alm. badetøj, til en forrygende åbentvand sæson med USG! Se vores åbentvandssvømningsaktiviteter på vores Facebook gruppe "USG åbentvandssvømning".

Åbentvandsæsonen 2014 vil, traditionen tro, byde på en masse USG aktivitet. Henover sommeren vil der løbende arrangeres fællestræning både i søer og langs Øresunds kyster omkring København. Desuden opfordres der til at deltage i det stigende antal åbentvand arrangementer i sommerens løb (se www.openwater.dk for mere information).